Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
2 stuks little gems
1 bos rucola
12 cantharel
1 kg ossenstaart (gegaard in bruine fond)
1 prei
1 winterwortel
2 uitjes
takje tijm
shiso purper
varkensnet
roomboter
olie en balsamicoazijnstroop
peper & zout
Bereiden
- Haal de stelen van de cantharel en hak deze fijn.
- Smoor deze samen met een gehakt uitje in de roomboter gaar.
- Voeg de tijm toe.
- Haal het vlees van de ossenstaarten en laat deze stukjes zoveel mogelijk heel blancheer de bladeren van de prei in ruim kokend water.
- Leg het varkensnet op de snijplank en bekleed dit met de preibladeren.
- Leg op de prei de ossenstaart en de gesmoorde cantharelstelen.
- Rol het op en omwikkel het geheel met varkensnet.
- Zet de rollen, onder druk, een nacht weg.
- Snijd de hoedjes van de cantharel in vieren.
- Snijd de little gems in de lengte door en de rucola in julienne. (verwijder de harde steeltjes)
- Snij van de rollen ossenstaart 12 porties.
- Verwarm olie in een sauteuse en in een braadpannetje een klontje boter in het braadpannetje gaat een beetje fijn gesneden prei, ui en wortel.
- Zet daarop de rolletjes ossenstaart en braisseer deze in een gesloten pan.
- De little gems, cantharelhoedjes en de rucola in de sauteuse bakken.
- Zet de borden klaar met pvc/rvs ringen.
- Verwijder het wortelgedeelte van de gems en vul de ring met de gems, cantharel en rucola. (Aandrukken.)
- Zet de rolletjes ossenstaart rond de sla en garneer met olie en balsamicostroop en shiso purper
Sander Mol
www.ikook.nl
Bron/inzender: